Smslån – den lite snabbare låneformen

22/12/2016 | 0 Comments

Smslån, också kallat snabblån, är menat att erbjuda en snabb och enkel låneprocess, så att du som låntagare ska kunna få ditt lån beviljat och utbetalt på samma dag. Hos vissa långivare kan du även få ditt lån under helgdagar.

Det finns många fördelar men också nackdelar med smslån. Det är till exempel viktigt att veta att smslån är relativt dyra, jämfört med andra låneformer. Den procentuella kostnaden är betydligt högre än vid exempelvis ett privatlån. Anledningen till denna höga räntekostnad, är att det inte tas någon säkerhet för smslån. Vid privatlån eller bolån tas alltid någonting som säkerhet för banken, vilket då minskar kostnaden för lånet, procentmässigt. En av fördelarna med att låna med smslån är att du alltid får en konkret prissättning på lånet.

Vad använder man ett smslån till?

Tanken med smslån är för låntagaren att ev. Täcka igen en engångssumma som gjort hål i din budget. Det kan t.e.x. Röra sig om ett tandläkarbesök, en bil som har gått sönder, eller andra oförutsedda utgifter.

Men eftersom det inte tas någon säkerhet på denna sortens lån, kan pengarna användas till frivilligt ändamål. Detta rekommenderas däremot inte, utan låna och använd lånebeloppet förnuftigt till uppenbara extra kostnader.

Att ansöka med betalningsanmärkningar

Om du sedan tidigare har en eller flera betalningsanmärkningar, innebär det inte nödvändigtvis att du inte blir beviljad din låneansökan. Det kan däremot bli svårare att segmentera bland långivare, eftersom inte alla godkänner en sådan anmärkning.

Samtliga långivare har dock gemensamt att låntagaren i fråga inte får ha en pågående eller tidigare skuld hos Kronofogden.

Notera dock risken att låna trots betalningsanmärkningar. De långivare som erbjuder lån trots detta, kräver att du idag har en ordnad ekonomi, en bra inkomst samt att att du är kapabel att återbetala lånet i tid.

Jämför långivare innan du ansöker

Det finns flera bra tjänster på nätet där du kan jämföra långivare. Sverigekredit.se jämför smslån och andra låneformer och är en av de äldsta och största jämförelsetjänsterna som erbjuder en helt oberoende jämförelsetjänst lån och krediter. Där kan du enkelt välja ut de långivare som du anser vara mest intressanta och jämföra dels kostnader, men också villkor, löptid etc.

Att jämföra långivare kan vara viktigare än du tror. Det gäller att hitta rätt för vad som uppfyller dina behov och förväntningar. Det finns de långivare som inte tar UC, eller de som inte har en passande löptid för den ekonomiska sitation du befinner dig i för tillfället. På Sverigekredit.se kan du också få tips och råd om vad du bör tänka för att inte riskera att hamna i en ond cirkel där ett nytt lån får lösa ut ett gammalt m.m.

Tillagd under: Låna pengar

Skriv en kommentar