Säkerhet med privatlån?

19/01/2010 | 0 Comments

Många är idag osäkra på vilken säkerhet som gäller när man ansöker om ett privatlån med låg ränta. Man ställer sig själv frågan om varför det är så pass billigt att låna dessa pengarna. Idag kan man låna ifrån så lågt som 3,40% i ränta och amortera en väldigt låg summa varje månad. Man kan även låna så högt som 350 000 kronor utan säkerhet från vissa lånegivare, medan andra banker endast lånar ut så lite som 10 000 kronor.

Vilken bank ska man vända sig till när man ska låna pengar?
Det bästa alternativet som man kan göra (om man verkligen behöver pengar) är att jämföra lån innan man lånar pengar, då får man en överblick om hur mycket det kommer att kosta en varje månad. Väljer man den bästa och tryggaste lånegivaren så kan man spara flera hundra varje månad. Så det är värt att jämföra innan man ansöker!

Internet lån eller den vanliga banken?
De främsta bankerna vi i Sverige känner till är följande; Handelsbanken, Swedbank, Nordea och Föreningssparbanken. Men alla andra registrerade banker i Sverige, varför är inte dessa lika vanliga? Det är troligen för att vi som bankkunder känner oss mer säkra om vi lånar och sparar våra pengar via en bank som vi känner till. Vi bryr oss knappt om de bankerna som har sitt säte på Internet. Och det tycker jag är väldigt synd, för där är det oftast bäst låneräntor och sparräntor.

Tillagd under: Låna pengar

Skriv en kommentar