Jämför försäkringar och priset

14/02/2011 | 0 Comments

Grundtanken med en försäkring och ett försäkringsbolag är mycket gammal, flera hundra år gammal faktiskt. Tanken att flera går ihop, samhället, städer eller länder för att tillsammans skydda varandra ekonomiskt om det otänkbara händer är från början solidarisk. Idag är det lika mycket big business och stora vinster för försäkringsbolag så länge väder och vind håller sig kring normalkurvan.

Du som försäkringstagare har ändå många sköna slantar att tjäna in på att själv aktivera dig att söka efter det bästa priset och villkoret för dina försäkringar. Här får du några tips på vägen om detta.

Jämförelsetjänsten – inte alltid bäst pris och villkor

På nätet idag finns det en hel del jämförelsetjänster där man som försäkringstagare kan fylla i sina uppgifter och sedan får du en lista med det bästa priset. Detta tror man i alla fall. Saken är den att de absolut bästa priserna och villkoren för dig sällan finns just på dessa sajter för de försäkringsbolagen väljer att inte ingå avtal med sådana tjänster för att faktiskt kunna erbjuda dig så bra pris som möjligt. Så det första rådet är att gå utanför ramarna en aning och leta andra typer av råd också.

Varje försäkring är unik så du kan påverka ditt pris mycket

Vid varje försäkring som tecknas sluts unika avtal mellan dig som försäkringstagare och försäkringsbolaget. Varje individuellt pris och villkor kommer därför generellt vara ganska unikt. Det är därför viktigt att du själv verkligen sätter dig in i (om du vill och orkar) vilka möjligheter du har att hitta ett bra pris. Det är verkligen ingen omöjlighet att hitta billiga försäkringar om man själv lägger tid på det. Läs gärna mer om billiga försäkringar här.

Nya försäkringsbolag med stabila ägare.

Den senaste tiden har ju även nätet skapat möjligheter för nya försäkringsbolag att växa och skapa nya möjligheter på försäkringsområdet. Exempel på sådana är netviq och moderna försäkringar som bägge ägs av Tryg som är en stabil nordisk storägare. Exempelvis har bägge dessa bra erbjudandet på bilförsäkringar där du har stora möjligheter att sänka ditt pris.

Hoppas att dessa tips har hjälpt dig att leta vidare och hitta så bra pris och villkor som möjligt till dina försäkringar.

Tillagd under: Ekonomi

Skriv en kommentar